عجينة المكرونة
الــــــــــــــــــــمـــــــــــــــقـــــــــــــــاديــــــــــــــــــر_
2كوب دقيق
3 بيضات من الحجم الكبير
ملعقة صغيرة ملح
الطـــــــــــــريــــــــــــقـــــــــــــه_
نضع الدقيق و في وسط منه نضع البيضات و الملح
نخلط البيضات مع بعض بواسطة شووكة
و بعدها نبتدي نخلط الدقيق و البيض مع بعض
نبتدي نجمعها بيدنا و ندلكها لغاية ما نحس انه كل المكونات مع بعضها
اذا شفنا انه العجين قاسية نضيف شوية ماء
نقسمها كور صغيرة حسب الرغبة
و نمررها في الة صنع المكرونة
بالشكل الموجود بالصورة نكون فردناها للعجين
بعدها نمررها ثاني من داخل المكينة لكن
ننقص هالمرة قياس السمك عشان تنفرد اكثر
http://3.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXIpNnDs3zI/AAAAAAAAIu8/kJfpKCP49Kc/s400/4.jpg" border="0" alt=""/>
بعد مايكون عندنا عجينة مفرودة بالسمك
المطلوب نمررها من الناحية الثانية من المكينة
لانه المكينة بتكون فيها طرق عديدة لنوع
المكرونة عريضة و لا رفيعة
http://4.bp.blogspot.com/_VV97kxm3WRI/SXIpDbK65CI/AAAAAAAAIu0/i23bQgVKmlY/s400/2.jpg" border="0" alt=""/>
و بالطريقة دي بتكون عندنا مكرونة بالشكل الذي نريده
ملاحظة : اذا كنا عايزين مكروونة ملونة ممكن تضيفي لمكونات العجين
مثلا الزعفران او القرفة او الفلفل الحار او البهارات على حسب اللي تحبيه
اتـــــــــــــــــــــــــــــــمـــــــــــــــــــــــــنـــــــــــــــــى يــــــــــــــــــعـــــــــــــــــجـــــــــــــــــــبـــــــــــــكــــــــــــــــــم
مـــــــــــــــــــع تــــــــــــــــــــــحـــــــــــــــــــياتى
8ida2 7assan